saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

26 April

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Hoppas allt är bra med er, hörde att värmen äntligen kommit till Sverige nu, här har det börjat bli varmare också. Igår var jag, Jenny, Emma och Mary vid en av områdets pooler hela dagen och badade. Tänkte försöka få bort min fina shortsrand jag fortfarande har sedan jag brände mig men ack vad svårt det är. I söndags var Emma, hennes kompisar och jag och shoppade vid St Augustines outlet, blev många fynd så jag kan inte klaga :) Under veckan har det bara varit lugnt. Mycket lek och jag fick även mina naglar målade av Grace så lite styling blev det. Igårkväll var vi på Grace teateruppvisning i skolan. De var väldigt duktiga men förstod inte riktigt vad det handlade om :P Jenny ska gå och ser den ikväll igen eftersom hon volonterade att göra sminkningen och då stannar jag hemma med barnen. 
 
Hörs snart igen!
 

Grattis Pappa!!!

Kategori: Allmänt

Grattis på födelsedagen världens bästa pappa!!! Var egentligen igår men hann inte skriva här då, fick i alla fall prata med dig på Skype så det var ju huvudsaken :) Hoppas att steken och klyftpotatisen var god och att du hade en fortsatt bra födelsedag!
 
Saknar dig!!!
Pussar i mängder
 

19 April

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Då var det fredag igen, herregud vad veckorna rullar iväg snabbt. Antar att ni hört om Boston bombningen, så hemskt och det hände precis på de gatorna vi gick varje dag och inte alls långt ifrån hotellet vi bodde på så för oss var det tur och hemskt för desom drabbades :/ men somsagt vi mår bra för de som undrar :)
 
Idag blev det en tidig morgon för jag åkte iväg för att skriva och köra upp inför mitt amerikanska körkort, och jag klarade det!!! Får lov och hålla med om vad allra andra sagt tidigare, det va så mycket enklare att göra det här än i Sverige så inget att oroa sig för om man ska ta körkort här :) Så därför ska jag fira med middag ikväll med Karen, troligtvis på Cheesecake Factory men vi får se vart vi hamnar och imorgon ska jag troligtvis gå på Jacks baseballmatch och sen på kvällen blir det att träffa de andra au pairerna för lite party. 
 
Hoppas allt är bra med er! Hörs snart igen!
 

Grattis Mamma!!!

Kategori: Allmänt

Ville bara säga grattis på födelsedagen världens bästa mamma!!! Fick prata en stund med dig idag så jag kunde säga det in person ;) Hoppas du haft en superdag!
 
Miss you!
 
Pussar och kramar
 

New York

Kategori: Allmänt

 Hej allihopa!
 
Har inte hunnit uppdatera förrän nu, resten av tiden vi var i Boston blev det lite mer shopping, vi tog en sightseeingbuss genom staden och tog oss till Harvard university. Häftigt att gå där bland alla smarta människor, sedan blev det att hoppa på bussen igen och så körde vi genom Boston och såg bland annat stället från filmen The Departed inledningsscen och parken som är med i typ varenda film filmad från Boston :) Under kvällen stannade jag hemma med Emma och Mary medan Jenny gick på Nolans match. Fick en fin sminkning av Emma och sedan somnade de båda ganska tidigt och jag tänkte hyra en film på TV men ångrade mig när det kostade 20 dollar plus skatt så blev lite vanligt TV-tittande istället.
 
Under torsdagen åkte vi vidare till New York där vi nästan höll på och dö i taxiresan till hotellet, taxichaufförera kan INTE köra bil! Har nog aldrig varit så rädd i mitt liv. Hotellet låg mitt i Time Square vilket var både positivt och negativt. Mest negativt för människorna hade ingen hänsyn överhuvudtaget att man gick med en barnvagn och skrek mest att man skulle flytta på sig, det var då jag ännu en gång fick bekräftat att jag aldrig skulle kunna bo i en stor stad :P Vi gick i alla fall till the american girl store där de har de där populära dockorna som kostar typ 100 dollar st, häftigt att vara där men inget jag skulle lägga så mycket pengar på att köpa. 
 
Under fredagen hade vi tänkt att ta oss till SoHo för lite shopping men det spöregnade så det var inget alternativ vi kunde ta. Jenny hyrde därför en chaufför som tog oss till New Jersey eftersom de var de närmaste köpcentret och det enda stället vi kunde gå med barnen. Där hittade jag en butik som var precis i min smak, den hette Garage och hade jag haft tillräckligt med pengar hade jag säkert kunnat köpa det mesta i butiken :P Under kvällen åkte vi till Yankees arena och tittade på baseballmatchen, det var väldigt kallt så vi satt på våra platser en stund och sedan satte vi oss i familjerummet som fanns på plats som är ett samlingsrum för spelarnas familj efter matchen. 
 
Under lördagen gick vi på musikalen Lejonkungen som var sååå häftig, får ni möjlighet gå och se den!!! Tyvärr fick vi inte se hela för att barnen var för högljudda och de bredvid oss satt och suckade så vi kände oss lite obekväma men gud så bra, man förstår varför det har varit slutsålt på varje föreställning för allt var så välgjort, kulisser, kostym, smink och dans, fantastiskt! På kvällen gick Jenny på matchen och jag mötte upp Nolans syster som bor i New York så vi gick ut och åt middag och glass med barnen. På söndagen blev det mest packning och sedan flyget hem så det har varit en händelserik, rolig och intesiv vecka! När jag kom hem väntade även ett paket från Emmy på mig med flera chokladägg, deo och ett underbart brev som var det bästa av allt! Tack underbara du!!!
 
Hörs snart igen!
 
 

Boston

Kategori: Allmänt

Hej allihopa! 
 
Tänkte uppdatera er lite om vår resa hittills här i Boston. Blev en tidig morgon igår, klockan va ställd på 3:45 och vi lämnade huset vid 5:00 för att åka till flygplatsen, allt gick bra, lite stressigt mellan avgångarna bara :P vi landade strax efter 11 och fick därefter vara med om en av de värsta taxifärderna nånsin, jag svär, det var värre än Gran Canaria och vi var nära att krocka! När vi kom fram till hotellrummet beställde vi roomservice, spännande att vara med om det för första gången :) Efter maten gjorde vi oss iordning och gick till Fenway Park för att titta på baseballmatchen. Det var Red Sox opening day så arenan var packad med fans som skrek och car helt till sig, trogna fans där ;) Arenan var fin och det är den äldsta bland baseballarenorna, de ändrar fortfarande siffrorna på poängtavlan för hand! Kag fick även vara med om arenans sjungande till låten Sweet Caroline som är en tradition, mycket häftigt :) Efter matchen gick vi tillbaka till rummet och jag begav mig till närmsta shoppingcentrum där jag köpte mig en tröja och två örhängen, ingen storhandling, lite för "fina" butiker för min plånbok men ändå trevligt att kunde äta lite Ben & Jerrys och strosa runt i lugn och ro. Idag blev det god chocolate chip pancakes till frukost och lite shopping av min värdmamma och lunch på ett mysigt ställe. Just nu sitter jag på hotellrummet med två sovande barn medan mina värdföräldrar var bjudna på bio av en lagkamrat som hade hyrt en biosalong! Lite annorlunda värld mot vad man är van vid, but I love it! 
 
Hörs snart igen!
 

7 April

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Förlåt att jag inte skrivit på så länge men har varit bortrest och inte haft möjlighet att uppdatera förrän nu. Har hänt endel sedan sist och jag ska försöka berätta så mycket som möjligt av det. Som jag sa senast så har vi varit i Sarasota för de sista veckorna av springbreak. Under tiden vi var där besökte v i morföräldrarna till familjen i Clearwater och barnens kusiner, medan vi var där besökte vi Tarpen springs. Man skulle kunna beskriva stället som mini Grekland med olika matställen, grekiska hus, ställen där de sålde svampar,snäckor m.m. Väldigt häftigt ställe. Vi besökte även ett ställe kallat "Big cat habitat". Spelarna i Orioles fick möjlighet att med sina familjer besöka ett privat zoo skulle man kunna beskriva det som. Det var en familj som hade startat ett ställe där de tog över vilda djur som människor hade skaffat och som de antingen inte hade möjlighet eller fick behålla. Där fanns allt från björnar, lejon, tigrar, apor, lemurer och papegojor som kunde säga "I love Heineken".
 
Under påskhelgen flyttade vi ut ifrån våran hyrstuga och hem till min värdmammas föräldrar i Clearwater för att fira påsk där. Vi började dagen med att dela ut påskkorgar och jag fick en också! Den var fylld med choklad, tvål, ett linne och lite annat smått och gott. Så snällt av dem och ge mig en! Efter det gjorde vi oss iordning för att åka till kyrkan för påskcermonin och på kvällen åt vi god påskmat. Det var ovant att inte äta vad man brukar men roligt att testa något nytt. Dagen därpå var det dags för den första baseballmatchen för säsongen på riktigt, det hela skedde i Tampa på deras arena där deras fans tagit över grejen med "cowbells" och använder det så fort laget gör något bra, de spelade även just delen med "I need more cowbell" vid tillfällen då det passade. Jag blev även tagen för att vara en baseballfru så det var ju lite spännande att vara det för en stund :P
 
Vi kom hem i onsdagskväll efter en lång bilresa med en skrikande och gråtande Emma heeela vägen, har varit med om roligare bilresor förr :P I fredagskväll hämtade Karen upp mig och sedan åkte vi till en biograf och såg filmen The Host, väldigt bra film och absolut sevärd :) Sedan sov jag över hos henne eftersom vi under lördagsmorgonen var med i ett springlopp som kallas Color Me Rad, man springer klädd i en vit tröja och vid olika stationer kastar de färg på en så man får färg överallt, var riktigt roligt och färgrikt ;) Efteråt åkte vi till Town Center och åt frozen yogurt klädd i våra färgstarka kläder och sedan blev det hem till Karen för att duscha, var väldigt svårt att få bort all färg men jag lyckades tillslut :) På kvällen hyrde vi film och åt en sydafrikans efterrätt som var väldigt god. Idag tog vi det bara lugnt under morgonen och sedan blev det en sväng till köpcentret The Avenues där jag köpte två tröjor och ett par shorts.
 
Just nu är jag färdigpackad inför veckans resa till Boston och New York så kommer få vara med om lite kallare väder men få se en ny stad och se mer av en annan så kan inte direkt klaga. Hoppas allt är bra med er där hemma.
 
Hörs snart igen!