saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

South Carolina

Kategori: Allmänt

Hej! Fullt upp, i helgen åkte jag, Karen och Melanie till South Carolina för en helgkurs om Charlestons lowercountry culture. På vägen stannade vi i Savannah för att äta på en känd restaurang Paula Deen startade, en person som gör mat känd från "the South" som de kallar det om denna sidan av landet med mycket smör och så vidare. Jag åt en varm macka med sparris i som bara var sååå god! Efter det åkte vi vidare till Charleston där vi började med två timmars vandring till två gallerior för att sedan checka in på vårat hostel, folk som klagar på auf Chapman i Sthlm, sluta klaga, detta var värre, för att inte tala om badrummet med dess mögliga duschdraperi och hårbollar i samma storlek som tennisbollar, mums fillibubbs. Var en väldigt lärorik helg med mycket konst och historia. Vi tog oss även till Isle of Palms för att se piren de filmar från i filmen Dear John. På vägen hem bestämde vi oss för att försöka hitta huset som Noah renoverar åt Allie i The Notebook, vi hade en någorlunda adress så vi försökte oss på den och lyckades otroligt nog att hitta det! Var helt fantastiskt vackert vilket egentligen alla hus var i South Carolina, dit borde man verkligen åka, otroligt vackert! Ja så en bra helg kan man säga, vi är nöjda :)
 

Baltimore del 2

Kategori: Allmänt

Hej! Varit fullt upp så har inte riktigt hunnit med och uppdatera här. Resterande av tiden vi tillbringade i Baltimore var super. Vi passade på att åka till deras zoo som var hur bra som helst. De hade byggt det så bra så det kändes som att man bara var ute på en promenad bland alla djuren. Var verkligen hur bra som helst! Vi firade även Emmas födelsedag i förskott eftersom Nolan inte kunde vara med på hennes födelsedag som var denna helgen. Vi var även på ett ställe som var en blandning mellan xl-labbet hemma och Leos lekland som barnen verkligen uppskattade! Vi tog även en tur på ett piratskepp där vi blev attackerade av en elak pirat på en liten motorbåt, barnen fick spruta vatten på honom med hjälp av vattenkanoner. Var väldigt kul faktiskt, skulle vara super om det gick att anordna hemma! 
 

17 Maj

Kategori: Allmänt

Under gårdagen hade vi lite födelsedagsfirande för Emma eftersom hon fyller år nästa helg och Nolan inte kan vara med, därför åkte vi till Havre de Grace som ligger utanför stan och där har de en bra stor lekplats där Emma sprang runt och hyperventilerade av lycka för att vara där. Det fanns även en bro bort mot andra sidan vattnet där det vanligtvis finns mycket ankor och andra fåglar som simmar runt men inte så mycket igår :P Sedan åt vi på en restaurang vid vattnet och sedan drog vi oss tillbaka till lägenheten. Senare under kvällen gick vi ut för att möta upp Jennys kusin och farbror med fruar som var väldigt trevliga! Vi gick till en park där de hade xylofoner man kunde spela på och en grästunnel och barnen älskade det! Resten av kvällen var lugn, jag tittade på säsongsavslutningen av vampire diaries :O jobbigt att vänta till september :P

Baltimore

Kategori: Allmänt

Då var vi framme i Baltimore, vi åkte hemifrån i god tid så vi skulle slippa stressa på flygplatsen. När vi kommer fram är hela parkeringshuset avstängt och det står en polis vid varje utfart. Vi blev självklart lite nervösa eftersom att det var en så stor polisstyrka ute så kan det ju inte vara en liten grej som hänt, så Jenny googlade nyheterna och det visade sig att någon hade blivit skjuten?! De hade fått tag på en och en var de fortfarande på jakt efter, lite läskugt kan man säga :/ men somsagt vi är framme och bor i en jättefin lägenhet här, det coolaste är ändå att man åker med hissen och hamnar direkt i lägenheten, precis som i Blairs lägenhet i Gossip Girl :P jag har ett eget rum med en jätteskön säng så lär somna gott ikväll :)

Packa

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Igår var det en lugn dag, tränade och shoppade alldeles för mycket grejer :/ hittade två klänningar varav en hör och häpna var blommig?! På kvällen mötte jag upp Emma och Karen på the Avenues Mall där jag hittade två klänningar till varav en till var blommig :O vet inte vad som hände men ungen mer shopping för mig på ett tag nu! 
 
Idag började vi dagen med att fixa naglarna, gjorde min andra pedikyr :) sen blir det hem och packa för imorgon åker vi till Baltimore med alla barnen. Det blir första gången jag får se Orioles hemmaarena så blir spännande, inte lika roligt och packa inför det dock :/ men det får man ta ;)

Happy Mother's Day!

Kategori: Allmänt

Japp, här har det firats mors dag idag. Familjen åkte finklädda i sina Lilyklänningar till kyrkan och under tiden stannade jag hemma och bakade rulltårta som överraskning. Jenny blev glad och den gick hem bättre än äppelpajen verkar det som :P annars har vi bara tagit det lugnt, lekt ute i poolen för vi har haft jättebra väder idag, Jenny är arg att jag har fått mer färg än henne under tiden jag varit här men jg försöker förklara att jag var vit som ett lik när jag kom hit och att det är därför det verkar som jag fått mer färg, har fortfarande min fula shortsbränna på benen men jag fortsätter kämpa vidare med att få den och försvinna så får vi väl se om jag lyckas någon gång :P
 
Pratade både med Mats, Pappa och Erik nu i helgen, man börjar känna av lite hemlängtan nu när man är inne i rutinerna ordentligt och när det händer så mycket därhemma. Oskar går för fullt och jag har fortfarande inte fått se ett enda steg så jag längtar tills ni kommer och hälsar på mig!!! Emilia pratar med riktiga ord nu vilket var en jättestor chock och Erik är lika underbar som alltid med sina kommentarer ;) 
 
Nehe dags och sova, är ju en dag imorgon också, dags för mig och börja packa för på onsdag bär det av till Baltimore :)
 
Puss och kram 
 

Imagine Dragons!!!

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Tänkte bara uppdatera er om att gårdagskvällen var helt underbart fantastisk!!! Jag och Karen tog bilen till St Augustine och deras utearena Amphittheatre för att se Imagine Dragons!!! Helt underbart band och jäklar vilken show de bjöd på! Kom in och slog på megatrummor, sprang nästan rakt ut i publiken och flög upp i luften och slog på en trumma där för att sedan släppas rakt ner ovanför huvudet på oss, ibland kan jag verkligen välja precis rätt ställe i publikhavet ;) Helt sjukt bra konsert och så underbara människor runt omkring som var där för musiken och inget annat. Är så sjukt lycklig att vi fick tag på biljetter så vi kunde se dem. Jag rekommenderar verkligen alla att gå och se dem om ni får möjlighet, sjuuukt bra liveband!!!
 

10 Maj

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Här har veckan varit lugn, vi har haft varmt väder och mycket att göra. I tisdags träffades Au pairerna på the cheesecake factory för att säga hej då till tjejerna som snart åker hem och gratta Melanie på födelsedagen, och det var lika gott som vanligt :) Igår såg jag Jacks första baseballmatch, härligt och se det på barnens nivå och att de hade fyra matcher igång samtidigt på fyra olika planer. Idag blev det lite sovmorgon, fick lyxfrukost när jag kom ut, Jenny hade gjort american pancakes som jag åt mosade jordgubbar till. Efter det gick vi på en promenad med barnen och hunden. När vi kom tillbaka pratade jag med Mats på Skype, kändes härligt och höra om allt som händer på gården och höra Emilia (Hedda ;) ) prata för fullt i bakgrunden. Sedan hade jag en tid hos familjens frisör bokad, var sjukt nervös för man vet ju aldrig när man kommer till en ny frisör hur de tänker, man är trygg och säker med Åsa :) klev in på världens härligaste ställe där människorna var hur underbara som helst! Två äldre kvinnor stora som hus men hur coola som helst, familjens frisör som hade koll på alla band och artister jag lyssnar på och tre homosexuella killar varav en skulle ta med sin mamma på en drag show ikväll, underbara! Efter det har vi bara tagit det lugnt här hemma, kändes skönt att bara få sitta och läsa en bok i lugn och ro :)
imorgon blir det konsert med Karen i St Augustine, Imagine Dragons here we come!!!
 
ha det bäst tills vidare!!!
 

5 Maj

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Försöker att skriva oftare men det händer så mycket grejer hela tiden att jag glömmer bort men tänkte uppdatera er lite nu i alla fall. Förra helgen var lugn, umgicks mest med familjen. Under lördagskvällen lagade jag potatisgratäng och biffar, kändes härligt att få lite svensk god mat i sig, det enda som saknades var bea-såsen, sjukt att det inte finns här egentligen men sås till mat är inget av en vana här direkt. Efter det kom Karen så åkte vi och åt lite frozen yogurt. Under söndagen var vi först i kyrkan med familjen och direkt efter det åkte vi till stranden i St Augustine, blev inget badade i vattnet direkt både för att det var för kallt och för höga vågor så blev lite fika och lite sol där. På kvällen åkte jag till Cheesecake Factory för att äta middag med Emma och Josephine som kommit tillbaka med sin familj från Houston. Åt en jättegod laxrätt och sedan blev det lite chokladmousse cheesecake till efterrätt, mumisgt värre. Veckan har varit lugn, började med bra väder så försökte att sola bort den fula shortsbrännan jag har och den börjar bli lite mindre nu. I torsdags började dock regnet och sedan har det regnat sen dess, verkligen öst ner, tog en promenad med hunden i för att han höll på och tugga sönder allt här hemma och var precis dyngsur in på skinnet när jag kom tillbaka. Under helgen har Jenny varit och hälsat på Nolan i Los Angeles så under torsdagen hade jag barnen själv här hemma så passade på att göra svenska pannkakor som faktiskt gick hem bättre än förväntat hos barnen, de åt så glatt. :) I fredagskväll kom barnens mormor hit så jag fick helgen ledigt så under lördagen åkte jag, Emma och en annan svensk kille som heter Fredrik som precis kom hit iväg till Ikea i Orlando. Kändes härligt att bara få gå där, nästan lite som hemma och jag saknade farmor! Vi åkte förbi den stora outleten som de har där med men vi var bara inne på Victoria Secret en sväng och jag handlade lite underkläder, en parfym och ett par mjukisbyxor där och sedan åkte vi hemmåt igen. Under kvällen blev det utgång på ett ställe jag inte varit inne, där spelade de rätt bra musik så vi hade kul där. Nu idag tog jag och Emma en Brunch på Denny's och sedan åkte jag hem igen. Blir lugnt och ska bara äta lite left over pizza och titta på TV.
 
Hörs snart igen!