saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

Helgen

Kategori: Allmänt

I fredags på morgonen begav sig Jenny och alla barnen ner till Sarasota till Nolan och hans familj som är på besök. Jag stannade hemma med hunden och vaktade huset så under dagen var jag och tränade och solade i det fina vädret och på kvällen kom Sofia hit och lagade en underbart god fetaostlax med klyftpotatis. Senare gick vi på bio och såg den nya filmen Divergent som var riktigt bra så jag blev väldigt sugen på att läsa trilogin den bygger på. På lördagen hängde vi mest inne och tittade på tv och gick på en långpromenad med Scout. På kvällen lagade jag potatisgratäng med biffar och skypade med pappa och Oskar som fyllde 2 år(!) sedan blev det filmkväll och Ben&Jerrys. Tidigt söndagmorgon åkte jag och Sofia till Universal för att äntligen gå på Harry Pottervärlden! Var riktigt roligt eftersom både Sofia och jag är galna i karuseller åkte vi allt som gick att åka, även vattenkarusellerna som gjorde oss precis dyngsura, Lisebergs Coloradokarusell var ingenting mot den motsvarande de hade, vi var fortfarande blöta när vi kom hem sent på kvällen så det säger väl allt :P Riktigt rolig helg med härligt sällskap :)

Jacks födelsedagskalas

Kategori: Allmänt

Igår var det både Mary Clares och Jacks födelsedag men eftersom vi hade Marys kalas förra veckan så hade vi Jacks kalas igår. Det var Dodgeballtema med pizza och tårta. Så vi hade ett gäng med 10 pojkar här som sprang omkring med Emma tätt i hälarna och Jack var jätteglad och nöjd efter att alla hade åkt hem!

St Patrick's day

Kategori: Allmänt

Igår åkte Sofia, jag, Giulia, Louisa och Laura till USAs näst största St Patrick's day firande som sker i Savannah, GA. Det tog oss ca 2,5-3 timmar att ta oss dit och Gud så mycket folk det var!! Hela River street var smockat med grönklädda människor med olika sorters ölglas eller flaskor som firade och sjöng. De hade även konsert mitt i centrum med ett jättebra coverband, en park för barnen att vara i med hopptorn, ansiktsmålning, barn som dansade m.m. Var verkligen häftigt att få uppleva ett så stort firande med så mycket glada människor och vi var 5 glada och trötta tjejer påväg hem under kvällen/natten.

VeronicaMars <3

Kategori: Allmänt

I fredags var det äntligen dags, så många år som jag väntat på att få ett bra avslut på en av de bästa serierna ever! Så kl 19:15 var jag och Sofia på plats längst bak i biografen för att äntligen få se hur det skulle sluta, åh det var bara så bra, hade allt, spänning, skratt och tårar. Man vill bara ha mer! Älskar!!! Hoppas verkligen de släpper den på dvd!!!

Mary Clares 2-årskalas

Kategori: Allmänt

I lördags hade vi kalas för Mary som fyller år den 16 mars, vi hade Cowgirl-tema. Blwv vädligt lyckat och alla barn i alla åldrar hade väldigt kul. Vi serverade lite plockmat och tårta med cupcakes och cakespops. Allt var väldigt lyckat och alla sov gott sedan på kvällen. Här kommer lite bilder i oordning från dagen:

Sarasota

Kategori: Allmänt

Sista helgen i februari fick jag se huset vi hyr för denna säsongen i Sarasota. Det är jättefint och mysigt och ligger precis med utsikt över havet med egen pool och 20 min från köpcentrumcirkeln som vi brukade åka mycket till förra året. Under fredagen åkte vi till Tampas international mall och gick runt där under dagen. Lördagen spenderade vi ute vid poolen och under eftermiddagen gick vi ner till cirkeln och strosade en sväng tills Nolan kom tillbaka och sedan gick vi ut och åt. Söndagen åkte vi till Fort Myers för att titta på Nolan när han spelade baseball och sedan blev det Oscarsgalan på TV resten av kvällen. Sedan gick bilen tillbaka till Jacksonville under måndagsmorgonen.

Miami

Kategori: Allmänt

För några veckor sedan åkte jag, Johanna, hennes kompis Pia, Laura och Sofia till Miami över helgen. Vi åkte fredag eftermiddag och kom fram sent under kvällen så vi checkade bara in på våra rum och gick runt bland restaurangerna och barerna och kollade hur det var. Lördagen spenderades till största del på stranden som var jättefin med klart vatten. Under eftermiddagen gick jag och Sofia genom staden och kollade i butiker och åt på Subway. Det hade ett häftigt akrobatiskt uppträdande precis utanför H&M som var riktigt coolt. Under kvällen gick vi ut och åt och sedan splittrade vi på oss så Johanna, Pia och Laura åkte till ett ställe och festade och jag och Sofia gick på en av de populäraste klubbarna i Miami som hette Mansion. Var verkligen något helt annorlunda mot vad man varit på innan. Svindyra drinkar så det blev det inte mycket av med dansare i taket och mycket folk. Riktigt rolig kväll med mycket dans. Under söndagen tog vi det bara lugnt nere vid stranden. Det var klarblå himmel och hur skönt som helst och vi avslutade med lunch på en italiensk restaurang innan det blev hemfärd. Väldigt lyckad helg och äntligen fick jag se Miami efter över 1 år i Florida :P

Blandat

Kategori: Allmänt

Var ett tag sedan jag hade chans att uppdatera här på bloggen, vi har rest och råkat ut för både feber och magsjuka här i hemmet så varit fullt upp. Så uppdaterar med lite bilder på familjen här.