saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

Helgen

Kategori: Allmänt

I fredags åkte jag hem till Raquel och blev bjuden på lasagne, har inte ätit det sedan jag var i Sverige så var sjuuukt gott. Det är nu man börjar sakna maträtter vi har i Sverige som inte finns här, något så enkelt som korv, makaroner och ketchup var en chock för min familj när jag åt, pasta och ketchup var tydligen den konstiga delen :P efter maten gjorde vi oss iordning och åkte hem till Johanna, där förfestade vi lite med kortspel osv innan vi åkte till Javiers hejdå-fest, helt okej kväll och jag fick träffa de nya Au pairerna som kommit hit. På lördagen hängde jag med några av tjejerna för att testa på deras boxning som de pratar så mycket om, var roligt och gav väldigt bra träning men håller mig nog till min dance fusion ;) Sedan var det bara att göra sig iordning för att sedan dra vidare till universal halloween horror nights. Det är utvalda kvällar mellan slutet av sep-nov då universal har spökhus, rökmaskiner och statister som skräms. Årets tema bävar zombies och vanligtvis tycker jag ju inte zombies är speciellt läskiga och se på tv men när de hoppar upp i ens ansikte så känner jag lite annorlunda. Vi hann inte mer än betala innan allt började direkt, zombiena gick omkring i folkmassan och rätt va det var hoppade rakt upp mot mig och jag flög ca 1 meter upp i luften, när resten såg min reaktion så ville ju alla skrämma mig vilket resulterade i jakt efter mig som sprang skrikandes därifrån. Har nog aldrig haft så hög puls som då, vi fortsatte genom spökhus och män med motorsågar jagade oss ja en kväll med mycket skrik från min sida i allafall :P jag googlade lite bilder på hur zombiena såg ut eftersom jag inte direkt kunde ta kort i jakten efter mig :P
 

Jennys garderob

Kategori: Allmänt

Eller garderob det e ju snarare en walk-in closet och framförallt nu. Förra fredagen ramlade hennes hyllor ihop totalt under natten, vi alla sa att det nog va en pik till henne att det var dags att rensa när hyllorna bara släpper från väggen! Så i måndags började vi att tömma garderoben på kläder o skor för att någon skulle komma och fixa garderoben. Vi började att rensa lite smått, sedan när det var färdigbyggt höll Jenny och jag på att rensa resten av kvällen, hon körde mycket på men tänk om jag gör detta eller behöver detta medan jag sa nej lägg till garage sale högen. Hon hade superhöga klackskor och sa jag kommer aldrig gå i dessa men vi ställer det här medan jag sa att om du aldrig kommer gå i dem varför spara? Så jag fick henne att bli av med endel även om hon sparade på väldigt mycket!
 

Nolans födelsedag

Kategori: Allmänt

I lördags fyllde pappan i min värdfamilj 30 år, Jenny hade egentligen planerat överraskning med att hans mamma och syster skulle komma och att vi allihopa skulle till Disney world men tyvärr ändrades planerna, Nolans farbror dog under förra veckan så de kunde inte komma pga begravning och eftersom Jenny inte kan flyga kunde de inte ta sig till begravningen, därför åkte vi dit på lördagsmorgonen, vi var på Magic Kingdom hela dagen och sedan åkte vi till hotellet och såg fyrverkerierna därifrån. På söndagen åkte vi till Hollywood Studios och tillbringade dagen där, på den parken var det mest shower, inte speciellt många karuseller alls vilket var lite av en besvikelse för oss men nu har vi varit där i alla fall. Efter det blev det hemfärd och det brukar vanligtvis ta ca 2 timmar och köra hem från Orlando, men på hemvägen blev vi stannandes i bilkö pga en krock och det tog oss istället 4 timmar hem. När vi väl kom hem och skulle gå in med all packning så hade hundvakten låst alla dörrar och ingen av oss hade nyckel med oss cilket resulterade i att vi var utlåsta. Tillslut lyckades Jenny få tag i en av sina kompisar som hade nyckel så vi kunde ta oss in, lång men rolig helg :P 
 

Baby shower

Kategori: Allmänt

Under gårdagen arrangerades det en baby shower för barn nr fem som kommer om 6 veckor(!) kan inte fatta att det snart kommer finnas en liten knodd till här i huset. I alla fall, hela förmiddagen gick åt att städa huset och göra sista minuten ärenden till affären. Vid två kom mammorna med presenter till Jenny men framförallt gåvor till organisationen för ensamstående mammor som behöver hjälp, allt till minne av baby Elisabeth. Det var mat från Panera och cupcakes och cakepops (sååå goda) och namnlekar, Kate (Katherine) vann så vi får väl se vad det slutliga beslutet blir :) efter kalaset och efter att vi plockat iordning så började vi pynta inför Halloween, dum id'e vid den tidpunkten med tanke på hur mycket grejer familjen har :P kul dock att se och ömsom se hur stor grej Halloween verkligen är här!
 
 

Grannfest

Kategori: Allmänt

Under gårdagskvällen hölls det en grannfest här i området, temat world of beer där varje hus skulle representera olika länder eller stater. Vi representerade Pittsburgh eftersom både Nolan och Jenny kommer därifrån från början och även Sverige för mig. Vi hade därför öl, kakor och miniburgare från Pittsburgh och svensk kopparbergscider och pepparkakor från Sverige, cidern var väldigt populär bland allihopa och gick åt snabbt! De andra husen representerade Jacksonville med öl, någon kolakaka och någon slags ryssröra med tacochips, Tyskland med fondue, både ost och choklad, Boston med Fenway hot dog och Irland med någon slags äppelcidermunkar. Det var två hus till längre ner på gatan som representerade Japan och något mer men vi kom inte så långt för alla barnen var trötta men en riktigt rolig kväll och en rolig id'e :)
 

Bahamas

Kategori: Allmänt

I torsdags blev det avfärd mot Bahamas tillsammans med Emma och Raquel. Vi möttes upp hemma hos Raquel och sedan körde hennes värdmamma oss till kryssningen. Efter säkerhetskontrollen kom vi ombord och fick se den stora poolen med baren, matsalen och vårat rum. På kvällen gick vi till den "fina" matsalen där det var trerätters. Sedan gick vi till kryssningens enda bar och dansade och firade min födelsedag. På fredagen åt vi frukosttbuffè och sedan var vi framme i Freeport Bahamas. Vi tog en taxi direkt ut till stranden som var sjukt vacker med vit strand och blått vatten. Vi var där ett par timmar och sedan gick vi till "staden" eller vad man kallar det som var supermysig med små färgglada hus överallt. Sedan blev det tillbaka till kryssningen för att fortsätta färden därifrån och hamna i Nassau under lördagsmorgonen. Vigjorde samma grej där, tog en taxi vidare till vad de sa var den finaste stranden i Nassau men kan nog inte hålla med om det, vi blev alla lite förvånade när vi väl kom dit och det var många män som försökte pracka på oss JetSkiturer eller vatten/läsk och vissa var inte alltför trevliga när vi inte var intresserade. Vi tog därför en taxi till en annan strand med gångavstånd till kryssningen, värsta taxituren jag har gjort, var sjukt rädd för de körde som galningar och för övrigt så kör Bahamasborna på vänstersidan. Efter stranden gick vi genom staden och kollade läget där för att sedan gå tillbaka till kryssningen. Vi gjorde oss iordning och gick sedan till resturangen för att äta och sedan blev det lite dans på baren innan vi gick och la oss. Under söndagen var det bara en heldag på kryssningen påväg tillbaka så vi spelade lite dam efter frukosten och sedan la vi oss och solade en sväng. Söndagskvällen blev lugn med middag på resturangen och titta på solnedgången. Måndagen var vi framme i Jacksonville igen. En rolig och händelserik helg med fina vänner!
 
 

Födelsedag

Kategori: Allmänt

Förra veckan var det min födelsedag och det firades med tårta och konsert. Under kvällen samlades vi några av tjejerna och jag på Jack Rabbits bar för att se The Pretty Reckless. De var ett förband från Ryssland och ett från England, säkert något för Erik men lite för hårda för min smak ;) Pretty Reckless dock var riktigt bra, roligt att få höra deras musik live och se Taylor Momsen in real life :) En bra dag med fina vänner, kan man begära mer...näe :)