saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

24 Mars

Kategori: Allmänt

Tänk, nu har jag redan varit här i två månader, helt sjukt vad tiden går även om det känns längre för att det händer så mycket hela tiden. Glömde säga att jag såg en simmande alligator i sjön vid grannarna mittemot oss, ca 120 cm låg uppe på kanten och tog sig sedan en simtur... hoppas jag slipper se den mer :P
 
Nu är jag näst intill tillbaka på banan igen, halsen är nästan som vanligt och från och med nu går jag bara på ett penicillin. 
 
För tillfället är vi nere i Sarasota igen, sista veckorna av springtraining nu innan påsk och sedan börjar säsongen på riktigt med första matchen i Tampa. Vi har även bokat in resa till Boston och New York i april för att se matcherna där och gå på lejonkungen på Broadway, ska bli sjuuukt häftigt :) Vi var på en match igår men var ca 28 grader så lite varmt för de små så vi såg inte så mycket av matchen. Idag åkte Jenny, Grace, Mary och jag till Tampa och deras gigantiska köpcentrum. Jag köpte ett par shorts, ett linne, en vårjacka och en klänning att ha nästa helg när det är påsk :)
 
Nehe dags att sova, ska ut och äta frukost imorgon innan de andra åker och tittar på matchen så stannar jag hemma med småtjejerna. 
 
Ha det gott så hörs vi snart igen!
 
 
 

Grattis Oskar!!!

Kategori: Allmänt

Måste även gratulera världens sötaste lillebror som fyller 1 år idag!!! Önskar att jag kunde fått vara med och fira den men får fira dig och Elin extra mycket om ni tar er hit senare iår ;) Ät extra mycket tårta och svensk mat åt mig där hemma!
 
Pussar o kramar
 
 
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Under veckan har jag legat död i feber och värsta halsen ever. Allt började under söndagskvällen när vi var påväg hem och var så illa att jag inte ens hörde när larmet satte igång när målaren klev in under måndagsmorgonen. Jag hade feber och en sjukt svullen hals, kunde knappt svälja eller äta så fick uppsöka läkare i onsdags och få penicillin så nu är det mycket bättre igen. Läkarvården är däremot inte alltför bra här. Försökte ringa till familjens husläkare först vilket resulterade i en person som svarar i telefon och frågar vad min läkare heter, jag svarar att jag inte har någon läkare för att jag bara är här detta året vilket resulterar i att de inte kan hjälpa mig och jag måste vända mig till en annan klinik istället. Jag ringer till den kliniken där en otrevligt kvinna svarar och säger att hon inte ens tar min försäkring som jag har. Jag frågar då vad jag ska göra villket resulterar i att hon säger att ajg kan komma ändå men att ajg får betala för det, tack säger jag och lägger på. Jenny ( min värdmamma) lyckas tillslut hitta en mottagning som tog min försäkring och jag fick en tid med en gång och kändes redan bättre under kvällen. Lite annorlunda mot hemma kan man säga.
 
Förlåt att detblir ett så slarvigt inlägg men vi är påväg ner till Sarasota under denna veckan och över påsk så håller på och packar för fullt. Hoppas allt är bra med er, saknar er!
 
Puss o kram
 

Springbreak

Kategori: Allmänt

Hej!
 
Var ett tag sedan jag skrev men ska försöka uppdatera er om allt som hänt sedan sist. Förra fredagen åkte jag, Emma, hennes kusin och 3 andra au pairer till Panama city för att fira springbreak. Vi hyrde en jättefin liten röd van och det tog oss ca 5 timmar och köra dit. När vi kom fram checkade vi in på vårt hotellrum som var för fem, men vi var sex st så vi fick smuggla in vår sista person via bakvägen :P Vi hade tänkt att gå till klubben Coyote Ugly (som var likadan som filmen) bara för att kolla läget men blev mest att vi gick runt och kollade upp var klubben låg som vi skulle till under nästa kväll. Allihopa var ganska trötta så slutade med att vi tog en taxi hem för att sova.
 
Under lördagen åt vi utav hotellfrukosten som var sisådär, har ätit bättre och sedan packade vi ihop våra saker och gick ner till den gigantiska stranden som fanns ca 20 min bort. Det var jättefint och hur härligt väder som helst, vattnet var dock riktigt kallt så blev inget dopp direkt. Runt 14-tiden gick vi till Subway för att äta och sedan blev det hem till hotellrummet för att göra oss iordning inför eftermiddagen/kvällen på La Vela. En stor klubb som finns i området där de har mindre klubbar inuti för varje musiksmak och en pool. En sjukt rolig kväll men många härliga människor så vi kunde nog inte varit nöjdare med kvällen!
 
Söndagen, också kallad St Patricks day blev väldigt lugn, vi packade ihop våra saker för vid 11 var vi tvugna att vara utcheckade, sedan åkte vi iväg för att äta lite mat och köpa lite souvenier och sedan blev det en lång resa hem igen. På vägen hem fick vi även stå i en bilkö för att det hade skett en rattfyllekrock så ingen rolig syn att se den bilen kan man säga :/ Jag var hemma i mitt hus igen runt 1 på natten och det blev sängen med en gång. En riktigt lyckad helg med härliga människor, definitivt ett häftigt minne för livet!!!
 

Födelsedagskalas x2

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Har varit rätt mycket denna veckan så har inte hunnit uppdatera så bra här. Under veckan som gått har Jenny, Kimber och Tanner försökt och få ihop Jacks födelsedagspresent, en basketkorg vilket var ett sjukt svårt projekt och tog dem 3 kvällar att klara av men tillslut blev den slutfört och används nu flitigt.
 
I lördags hade vi Jacks födelsedagskalas, egentligen fyller både han och Mary denna helgen men eftersom Jack är hos sin pappa då och Nolan (värdpappan) ville ha en fest för Marys första födelsedag (ja, de fyller på samma dag!) så blir det endel att göra. På Jacks kalas var vi på Baja Buggyz, vilket är ungefär som go-kart fast med annorlunda bilar och körs i leriga områden. Riktigt roligt och alla tyckte att det var väldigt lyckat! Under kvällen åkte jag, Jenny (vvärdmamman) och Tanner till en stor spelhall drygt 45 min härifrån. Sjukt roligt med trivia-spel, guitar hero (som jag för övrigt vann i :D), basket och fotbollprickning, racespel och skjutningsspel. Vi kom därifrån med 2 glas och lite godis som pris så blev rätt lyckat ändå!
 
Under söndagen hade vi en sjukt stressande morgon med tanke på att tårtan med matchande cupcakes som var beställd inte kunde dyka upp för att hon var ölserverare eller något sånt på någon motorcykelmässa och detta berättar hon 3 timmar innan kalaset ska börja, kaos utbryter. Jennys (värdmammans) mamma fick åka till det planerade kyrkbesöket med Grace, Jack och Emma. Jag var ansvarig för Mary och Zy (en flicka Jenny tar hand om ibland) samtidigt som jag gjorde hjärtformade peanutbutter and jelly sandwiches och Jenny fick ut på jakt efter en passande tårta, ballonger och upphämtning av maten från Panera. Tillslut fick vi ordning på det och allt slutade väldigt lyckat med babywalkerrace och smashing tårta som man tydligen har när man fyller 1 år här som innebär en liten tårta som barnet från gräva och göra vad de vill med. Under kvällen städade vi undan, åt resterande pizza som var kvar medan Gracce och hennes kompis Olivia tog ett dopp i poolen. Lyckad men påfrestande helg :) 
 
Idag har det bara varit lugnt med lite träning, zumba och tvätt och nu e det snart dags och sova, hoppas allt är bra med er där hemma och att ni inte fryser alltför mycket, vi har för tillfället väldigt varmt och behagligt ;)
 

Grattis Elin!

Kategori: Allmänt

Ville bara säga stort grattis på födelsedagen världens bästa syster! Hela 9 år gammal blir det, kan inte förstå att du är så stor redan. Hoppas du haft och får en fortsatt underbar dag med mycket paket och massor med tårta, ät lite åt mig också ;)
 
Saknar dig!
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Eftersom jag inte hunnit skriva innan så skriver jag ikapp lite nu istället. I torsdags åkte familjen tillbaka till Sarasota medan jag stannade kvar och tog hand om hunden. Jag fick besök av en annan au pair i området som jag träffade på kursen i New Jersey, hon heter Karen och kommer från Sydafrika så vi åkte iväg och åt lite och köpte en massa godis och tittade på film här hemma.Under fredagskvällen åkte jag till Emma, den andra svenska au pairen i området för min första utekväll här. Hon hade ett jättefint hus i ett fint område så det var kul och se den andra sidan av Jacksonville där de flesta andra bor. Känns ovant att man kan handla dricka i vanliga matbutiker och det är dessutom mycket billigare, ca 56 kr för 6 st Smirnoff så lite skillnad mot priserna hemma. Sedan åkte vi vidare till Josephines pojkvän Jared för att sedan dra oss vidare ut till strandbarerna. Där fick jag äntligen träffa många av fler av de andra au pairerna, bland annat dem som jag ska åka på springbreak med. Kvällen avslutades med att vi skulle tillbaka till Jareds bil som hade blivit bortbogserad, fick man vara medom det tänkte jag för att sedan även bevittna en Hit and Run så lite skillnad mot lilla Kalmar.
 
I lördags tog jag bilen tillbaka hem för att gå ut med hunden, och när man ska tillbaka hit får man åka över en större bro. Under helgen har det blivit betydligt kallare här och just i lördags blåste det en hel del så var inte speciellt roligt att åka över bron med min höga Jeep :P Under eftermiddagen kom Emma hit så vi lagade spaghetti och köttfärssås, konstigt att något så vardagligt kan bli lyx här och sedan gick vi på bio och såg Safe Haven (äntligen!) Den var jättebra så den borde ses av er Nicholas Sparks fans därute. 
 
Under söndagen tog jag en OC morgon och kollade på en drös avsnitt, köpte första säsongen av det på Target, kostade inte ens 70 kr så vem kunde motstå det :) De har säsong 2 och 3 för det priset med så ska köpa på mig dem så småningom :) Vid 12-tiden kom familjen hem med två sjuklingar så vi satt bara och tittade på TV medan Jenny var och tittade på Jacks baseballmatch, vi såg Trassel sammanlagt 7 ggr så börjar lära mig de sångerna också :P Fick även leverans med girlscouternas kakor men har inte provat mig på dem än. När barnen sov visade Jenny mig de första avsnitten av serien Felicity på Netflix så frå väl se om det blir kvällsfördrivningen nu :P
 
Hoppas allt är bra med er!