saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

Maggies Dop

Kategori: Allmänt

Idag åkte vi till kyrkan vid 10-tiden för att vara med under dagens ceremoni. Tog ca 3 timmar att få allihopa i ordning och ut till bilarna (vi var tvungna att ta 3 st) så en lång morgon... När vi kom fram hade vi reserverade platser längst fram åt oss. Här fungerar det så att en gång i månaden har man möjlighet att under en söndagsceremoni döpa sitt barn och då pratar prästen på som vanligt och sedan flikar man in dopet en stund innan man går tillbaka till det vanliga igen, lite annorlunda för en annan som är van vid annat även om jag inte är speciellt kyrkvan alls :P Efter alla kort var tagna åkte vi tillbaka hem för lite lunch och doptårta innan vi sa hej då till allihopa. Sedan har det bara blivit packning och städning nu i eftermiddag så lagom pigg inför flygresan imorgon...not men det blir nog bra och komma till -25 grader som det ska bli på tisdag :S

25 januari

Kategori: Allmänt

Denna veckan har rullat på snabbt som vanligt med aktiviteter och annat. Igår kom Sofia och Raquel hit så åkte vi till Ruby Tuesday och åt middag där och sedan blev det spontanbio då vi såg American Hustle. Vet inte riktigt vad jag tyckte om den faktiskt, lite udda kanske beskriver det på något vis, helt sjukt vilken förvandling Christian Bale hade gjort till denna filmen, gick upp 40 lbs(!) helt sjukt. Sedan Siv Raquel över här så åkte vi til Starbucks och åt frukost innan hon åkte hem. Sedan har den bara blivit packning inför nästa vecka få vi åker till en svinkallt Pittsburgh, PA, har inte riktigt kläder efter kallt väder då vi får se hur det kommer gå :S

1 år i USA!!!

Kategori: Allmänt

Kan inte fatta att jag egentligen skulle ha packat ihop mina grejer och vara påväg mot något resmål innan min hemfärd till Sverige just nu men icke. Var inte riktigt klar med mitt äventyr här än, känns konstigt att det gått så himla fort, känns som igår då jag vinkade av alla i Kalmar och fick sitta en hel natt och glo på Kastrup i väntan på mitt flyg hit. Saknar er allihopa där hemma dock, ändå minuset men som jag sa tidigare idag ett halvår går snabbt och sedan ses vi igen, får försöka hålla ut ett tag till ;) Puss på er!!

Au Pairmöte och bowling

Kategori: Allmänt

Förra söndagen hade v au pair möte och månadens tema blev ishallen så det var första gången jag stod på ett par skridskor sedan jag var 11 år och jag trillade inte en enda gång så jag är ganska stolt över mig själv :) Nu i fredags mötte jag upp Sofia på The Avenues för middag och sedan mötte vi upp allihopa för lite bowling på Latitude 30 och efter det lite frozen yogurt. Annars har det varit fullt upp med jobb osv :)

Texas

Kategori: Allmänt

Haft fullt upp så därför det tagit ett tag för mig att uppdatera om resten av Texasresan. Karen var tvungen att jobba under torsdagen så under kvällen åkte vi ner till Downtown och tittade runt lite i småbutikerna där, sedan köpte vi varsin sub och åkte till en jättehäftig biograf som de har i området. Där hade de servitörer inne i biosalen så man kunde beställa mat eller snacks av dem och sedan fick man notan i slutet av filmen. På fredagen åkte vi för att hämta upp våran hyrbil vilket gick helt åt skogen av någon anledning men vi hade turen att Karens värdfamilj kunde låna ut en av deras bilar och sedan åkte vi till Houston som ligger ca 2,5 timme från Austin. Vi hade bokat ett hotellrum men när vi väl kommer dit är det ett så sunkigt och obehagligt ställe och rummet är inte i ett bra skick alls med fläckar på lakanen osv så det var inte ens en tanke på att stanna där. Som tur var bodde Karens värdmorföräldrar ca en timme bort så vi åkte dit istället, åt lite mat på Olive Garden på vägen dit och sedan hem till dem. På lördagen åkte vi till Houston Space Center vilket var väldigt häftigt, hade en härlig dag där innan det var dags att åka till flygplatsen och säga hej då.

Gott nytt år!!!

Kategori: Allmänt

Tänk nu är det redan år 2014, helt sjukt va fort detta året har gått, kan inte fatta att mitt äventyr snart skulle varit slut för det känns verkligen inte som det var 1 år sedan vi satt hos Ida och åt god middag hela tjejgänget och tittade på raketerna i trädgården. Detta året firades in i Austin, Texas. Jag flög hit under tisdagsmorgonen och fick äntligen träffa Karen igen och hennes härliga värdfamilj. Jag fick hjälpa till och baka en födelsedagstårta till Karens värdmammas syster och sedan blev set utgång på 6th street hela kvällen/natten lång. Häftigt för runt 11-tiden stänger de ner hela den gatan för trafiken eftersom det är så mycket klubbar där och det är festgatan dit alla går. Vi drack goda drinkar, träffade härligt folk och skålade in det nya året med champagne i shotglas eftersom det var det närmaste bartendern kunde komma åt vidden tidpunkten :P Riktigt lyckad kväll med mycket dans och skratt, lite lätt sliten igår så blev bara lite shoppingdag med avslut hos en av Karens kompisar där vi tittade på film, hade ansiktsmasker och åt Ben&Jerrys. Bra start på det nya året ;)

Båttur

Kategori: Allmänt

Försökt skriva detta inlägget hela veckan men det har bara krånglat hela tiden. Förra helgen när vi fortfarande var hos morföräldrarna fick vi följa med Jennys syster och hennes man på en båttur i deras yacht. Sjukt häftigt efters det se första gången jag gjorde det. Vi åkte runt bland husen vid vattnet, åt lunch på yachtklubben och åkte tillbaka igen. Vi fick även en rundvandring i deras nya gigantiska hus som de renoverar och ska flytta in i under nästa år. Var verkligen gigantiskt med stora rum, högt i tak, balkonger, pool, hans och hennes toalett till mastersovrummet och egen hiss. Hur fint som helst! :)