saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

28 Februari

Kategori: Allmänt

Måste bara säga jättestort grattis på 75-årsdagen till världens bästaste och underbaraste Farmor! 
Vad skulle jag göra utan dig, saknar dis massor men är säker på att du uppvaktades flitigt hemma hos pappa & co idag :)
 
"Är glad att just du är min pappas mamma, utan dig hade livet inte varit detsamma. Du betyder så otroligt myckert för mig, vet att det alltid finns en trygg famn hos dig. Långt in i hjärtat värmer alla minnen vi har, roligt, busigt, spännande jag minns i alla dar. Tack för allt du gör för mig, guld och gröna skogar önskar jag dig! Grattis Farmor!!!
 

27 Februari

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Skriver om gårdagen såhär en dag efter, jag och de yngsta barnen började dagen med att gå till parken och leka. Vi träffade en annan mamma med sitt barn som var väldigt trevlig. Vi gungade och byggde sandslott, det är det bästa med att få göra detta, leka med barnen och visa sin barnsliga sida igen :P Under gårdagskvällen körde jag för första gången utanför området och ut på stora vägarna med Jeepen. Var väldigt nervöst och ovant med så pass mycket trafik och folk som tutar på varandra utan anledning vid trafikljus men jag tycker jag klarade resan bra :) Jag körde till Town Center som ligger ca 45 min från där jag bor för att mötaupp Emma, den andra svenska Au Pairen i området och Josephine, en dansk Au Pair som snart avklarat sitt år här. Senare under kvällen dök även Melani upp som bor hos personen som är Au Pair-ansvarig i mitt område där jag bodde första natten när min familj var på Justin Bieber-konserten :) Vi träffades på The Cheesecake Factory där jag åt en god sallad med en massa god frukt i och världens godaste chokladmousse cheesecake. Den var gigantisk så fick ta med mig halva hem och avsmaka dagen efter ;)
 
I tisdags gjorde vi, eller rättare sagt Jack den stora upptäckten av en sköldpadda i vardagsrummet. Superliten och söt men inte riktigt vad man förväntar sig och se i hemmet. Just another day in America!
 
Hoppas allt är bra med er, hörs snart igen!
 
 
 

25 Februari

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Idag vaknade jag av värsta regnovädret på morgonen, försökte hålla mig vaken under hela Oscars-galan men gick inte, blir så segt efter ett tag och såklart missar jag det mest underhållande när Jennifer Lawrence tydligen trillade i trappan...typiskt :P måste bara kommentera alla ekorrar som finns i detta land, helt sjukt! Jag har typ sett 2 eller 3 i hela mitt liv innan och härom dagen när jag var ute och sprang såg jag säkert 20 st bara på den rundan, helt sjukt!
 
Under dagen har jag varit och tränat första passet och ikväll blir det Zumba. Vi har även varit i affären och jag har fått min första upplevelse när det gäller och handla med kuponger som är galet stort här. Finns tydligen tom en serie om hur man ska göra det på bästa sätt, helt sjukt men vi sparade 55,42 dollar och Jennys (Host mammans) kompis hade handlat häromdagen för 1344 dollar och endast betalat 18,50 dollar för allt för att hon hade matchat alla kuponger så bra så sjukt men man förstår ju varför folk gör det. :)
 

24 Februari

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
Idag var det tänkt att vi skulle ha en sista dag på stranden men var dåligt väder så vi bestämde oss för att åka till Tampa för att titta på en till baseballmatch. Idag spelar Nolan och efter matchen åker vi tillbaka till Fleming Island igen, så vi har en härlig bilresa framför oss...not :P
Ha det sås bra till nästa gång!
 

23 Februari

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
Snart bär det av till ett av de köpcentrum som är i närheten för att sedan åka vidare till planen för att kolla på första träningsmatchen. Nolan spelar dock inte idag men vi åker dit ändå med tanke på baseballfantasterna som vi har här i sällskapet så det ska bli spännande :)
 
Under gårdagen öppnade vi alla fanbrev som Nolan fått hittills, rätt roligt för en annan och se hur det är på den sidan. Att se allt från små barn till samlare och säljare skriva brev och be om autografer. 
 
Nehe dags för frukost, hörs snart igen!
 
 

Fredag

Kategori: Allmänt

Jahopp, då sitter vi i bilen påväg till Sarasota igen med Den lilla sjöjungrun igång för 72 gången under dessa veckor, för att förtydliga, Emma älskar filmen men bara delarna som e glada så allt med Ursula hoppar vi över så har hört sångerna ganska många gånger nu :P
 
Imorgon startar träningsmatcherna i baseball så då ska vi stå och heja vid sidan av planen och jag får troligtvis lära mig några regler om vad det hela går ut på :P
 
Dagen har annars endast bestått av träning, packning och mat så idag har det varit lugnt. Fick prata med Mats och Cajsa på Skype med, det var härligt och höra deras röster och att få höra att allt är som vanligt hemma i snön :)
 
Ha det så bra tills nästa gång!
 

My oh my

Kategori: Allmänt

Tiden går fort när man har roligt, tänk att jag redan varit här i en månad?! Helt sjukt vad fort det går. Hade dock svårt och sova inatt så vem va det som tänkte på mig där hemma ;) Skämtosido, idag startade jag min morgon med att förbereda alla barnen inför skola osv. När Sandy (nannyn som kommer när jag är ledig) kom hit pratade jag en lång stund med kära bror, tur du är dig lik, lika positiv som vanligt ;) sedan tog jag en härlig springrunda och fortsatte sedan för lite ärenden på Target och till frisören med Jack. Imorgon ska vi försöka ta oss till stället där jag får mitt social security card så jag kan skaffa körkort och skaffa ett bankkonto här :)
 
allt rullar alltså på som det ska, hoppas allt är bra med er! Hörs snart igen!
 
 

Doris och Nemo

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Försökte uppdatera tidigare under helgen men det ville inte fungera som jag ville då. I onsdags åkte vi somsagt tillbaka till Sarasota och spenderade eftermiddagen i stugan för att sedan äta världens godaste pasta jag ätit i mitt liv på Olive Garden, tydligen inte så nyttigt, såklart men sjuuukt gott! I torsdags besökte vi The Mote Marina i Sarasota. Där hade de sjölejon, hajar och en massa olika fiskar. I en annan del fanns även delfiner och olika sorters fåglar men eftersom den delen var utomhus och regnet öste ner kunde vi inte besöka den delen men vi var nöjda ändå :) Jag fick ju trots allt se Nemo och Doris in real life! Jag fick även en fin valentines present av familjen så jag kunde inte vara mer nöjd :) Under kvällen hyrde vi filmen Ted men jag trodde nog den skulle vara bättre än vad den var.
 
I fredags åkte vi till ett köpcentrum en bit bort där jag köpte en tröja, på hemvägen åkte vi även förbi träningsarenan där Orioles tränar fram tills April. Så där fick jag se när de tränade att slå osv så jag har fått se min första baseballupplevelse hittills och många fler lär det bli :) Under kvällen hamande Nolan på ett möte med laget så därför åkte vi till Jennifers föräldrar i Tampa och stannade där över natten. De har en fantastiskt typiskt amerikanskt hus vid vattnet, hur vackert som helst! Barnen stannade där under lördagen och vi åkte till The Lillys store för att hitta fina klänningar inför påsk till familjen. Jag åt även min första Frozen Yogurt som var sjukt mycket godare än jag hade förväntat mig, precis som mjukglass så kan rekommenderas ;) 

Under kvällen åkte de till kyrkan medan jag stannade hemma och tittade på Harry Potter på TV. På söndagen hämtade vi barnen igen och hade en mysig eftermiddag i stugan.

Igår körde vi tillbaka igen för att hämta upp Grace och Jack från deras pappa och snart ska jag bege mig iväg och hämta dem från skolan så allt rullar på i full fart här, till helgen åker vi tillbaka igen och tar även med oss en familj till. Hoppas allt är bra med er där hemma, tänker på er!

Kram

 
 
 

Back again

Kategori: Allmänt

 
Idag landade vi i Sarasota igen. Vädret är dock inte riktigt med oss men vi hoppas på någon solig dag i alla fall så jag får inviga min nya Converse bikini :) Just nu sitter vi i den stora stugan och tittar på TV efter att ha varit och ätit världens godaste pasta på Olive Garden. 
 Ursäkta om det blir fel, försöker blogga från mobilen för första gången :P
 
Ha det så till nästa gång!
 

Dennys

Kategori: Allmänt

Glömde ju nämna att vi var på det mest välkända frukoststället i USA, nämligen Dennys där de har allt möjligt till frukost, inte speciellt nyttigt men någon man kan lyxa till det med nån gång då och då. Jag åt Chocolate chip pancakes som var mycket goda :)
 
 
Här är några andra bilder från resan
 

Sarasota

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Idag vaknade jag med en chock när Grace skrek i högan sky utanför, jag trodde att någon var döende eller hade trillat i poolen eller något när det visar sig att en tvättbjörn fallit med en himla smäll rakt ner i marken utanför. Scout (hunden) trodde att den ville leka vilket skapade paniken med tanke på att de bär väldigt många sjukdomar. När vi väl fick bort hunden så låg ändå tvättbjörnen kvar på marken och skakade så Jenny ringde till de som tar hand om vilda djur (Animal Control) som svarade med att de skulle kolla upp det och höra av sig igen. När tvättbjörnen sedan började skaka ännu mer ringde hon igen varav hon fick svaret "I can't page people to death." När de väl dök upp 2 timmar senare hade den redan klättrat upp i trädet igen så de inte kunde göra något. Senare dök tvättbjörnen upp igen men när animal control väl dök upp igen var den borta en andra gång så vi får se vad som händer.
 
I slutet på förra veckan åkte vi till Nolan (Host pappan) som är i Sarasota på springtraining inför kommande säsong. Familjen hyr en fin stuga med tre sovrum och tre badrum med gångavstånd till centrum. Sarasota är verkligen ett jättefint ställe med underbar miljö, fina stränder och så länge vi var där bra väder ;) Vi besökte en av stränderna första dagen varav jag hade samma solskyddsfaktor som barnen :P Dag 2 var vi på en mysig liten marknad som de hade i centrum och då fick jag även träffa barnens mormor och morfar som var jättetrevliga. Sista dagen var vi i en jättemysig park där vi plockade snäckor, lekte i lekparken de hade och åt lunch vid vattnet.
 
Igår provkördejag Jeepen för första gången, lite annorlunda att köra en så stor bil till skillnad mot mina små röda som jag haft innan :P Jag kördeäven runt lite i den idag för att försöka vänja mig med den och just nu sitter jag och tittar på Pretty little liars innan jag däckar av trötthet. Imorgon bär det av till Sarasota igen där jag kommer spendera alla hjärtans dag som barnvakt medan föräldrarna går på en välförtjänt dejt, hoppas bara att jag kan hitta nån som vill gå och se Safe Haven med mig som jag längtat efter att se nu i ett halvår, annars får jag väl gå och se den själv :)
 
Ha det bra allihopa till nästa gång!
 
    

Pedikyr

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Idag har vi gjort olika ärenden runt om i området och likaså de seaste dagarna så det har bara varit lugnt här. Jag verkar dock ha lite problem med mitt kort men får pröva det igen och se om det bara inte ville fungera i den butiken jag var i. Köpte lite fler mjukisbyxor att ha här hemma och en Kitkat :P
 
Idag gjorde jag min första pedikyr någonsin, mycket billigare och göra detta här än hemma kan man säga, får dock inte bli en vana för annars lär det bli jobbigt när jag kommer hem igen :P Nu sover de två yngsta och Jenny hämtar de äldsta och sen ska de fixa håret. Får se om jag kan ta mig en springtur sedan ikväll, känns underbart att kunna springa ute igen! Ska försöka ta lite bilder på hur området ser ut nån dag så ni får se hur det ser ut med både golfbana och tennisbanor :)
 
Fick en sjukt söt bild från Elin på världens sötaste rumpnisse till lillebror. Hoppas allt e bra med er där hemma, saknar er!
Hörs snart igen!
 

Disney World

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
 
Idag hänger vi bara hemma i huset, är helt slut efter gårdagen på Disney World! Helt underbar dag, äntlligen fick jag göra det som jag velat i typ hela mitt liv. Va väldigt mycket folk överallt så långa köer till åkattraktionerna men vi va på Ariel, The Haunted Mansion, Buzz Lightyear och Space mountain (tror jag den hette :P) Jag fick bland annat se sagoslottet, anden från Aladdin, Musse och Mimmi Pigg. En väldigt lång och lyckad dag! Tackar min värdfamilj än en gång för att jag fick följa med er!
 
Idag är det somsagt lugnt här hemma. Vi har skönt väder, lagom varmt och sol och Super Bowl är igång på TV. Det är sjukt hur stort det är här, de gör till och med olika kakor formade som en amerikansk fotboll i butikerna och har ballonger hängandes överallt och då är jag ändå inte på det mest trogna fotbollsstället tydligen :P Ikväll blir det grillade hamburgare med något sweet potatoesaktigt till som tydligen är tradition och äta till just Super Bowl så blir spännande och se vad det är. Så för alla där hemma som tjatar om att jag alltid äter min gamla vanliga Hawaii så kan jag meddela att familjen här tycker jag är modig som testar allt nytt o dem har att erbjuda ;)
 
Hörs snart igen, och Elin, blunda om du inte vill se bilderna från Disney World för det kommer ett par stycken nu ;)
 

1 Februari

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag hade jag min första lediga dag så passade på och ta lite sovmorgon. Sedan åkte jag och Jennifer (min Host mom) till Towncentret som är ett stort köpcentrum drygt 40 min bort för att möta upp Emma, den andra svenska au pairen i området. Va för övrigt inne i den största bokbutiken jag varit i nånsin, skulle säkert kunna tillbringa en dag bara där :P Vi var även inne på Forever 21 (första gången jag är där) där jag köpte två tröjor. Vädret skiftar för övrigt ganska fort, igår hängde vi vid poolen och det va verkligen riktig svensk sommarvärme medan det idag har varit mycket kallare. Nu ska jag titta vidare på Vampire diaries men vi hörs snart igen!
 
 
Här är för övrigt huset jag bor i och mitt rum