saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

Lördag

Kategori: Allmänt

Hej!
Veckan har rullat på snabbt, lite poolhäng vid vår pool, Emma kom hit och vi gick på bio och såg R.I.P.D med våra 3D-glasögon och barnmenyer :P torsdagen var jag ledig så då åkte Karen och jag till stranden där vi mötte upp Emma. Vi solade och badade en sväng, åt lunch på Joe's. Vi satt på uteserveringen och såg delfiner ute vattnet som hoppade, så coolt :) På kvällen hade vi avskedsmiddag på Salt Life för Karen, mysig kväll! Fredagen spenderades hemma och sista kvällen med Karen blev filmkväll med Ben&Jerrys och pepsi, lika bra och avsluta med en sockerbomb :P Vi klev upp vid 4.00 och åkte till flyget. Blev ett jobbigt tårfyllt farväl, så tråkigt att hon åkte men jag hoppas att hon kommer trivas super i Austin, Texas och nu får jag spara pengar så vi kan åka och hälsa på henne! :) 
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Idag åkte Jenny och Nolan tidigt till Tampa och vi lever fortfarande på hoppet att operationen blir av imorgon för Orioles fortsätter och vela vilket gör alla i familjen väldigt frustrerande. Jag och Karen är hemma med Emma och Mary så vi började dagen med en morgonpromenad och farsan åkte vi till områdets pool och badade för hela slanten :) sedan sov de båda middag medan vi tittade på the nanny diaries och kände igen oss i vissa av situationerna :P Resten av dagen var väldigt lugn och nu blir det att sova.
 

21 Juli

Kategori: Allmänt

Helgen har rullat på snabbt här kan man säga, igår hade vi barnen på förmiddagen och sen åkte vi och storhandlade för det skrek tomt i alla vrår här. Efter det packade vi väskorna och åkte till Karens gamla värdfamilj för att gå på födelsedagskalas. Allt var i Dora och Doc Mcstuffins tema och väldigt mysigt. Vi hoppade i hoppborgen, åt, slog pinata och blåste helium ur ballongerna. Sedan åkte vi vidare till Emma för att göra oss iordning och sen åkte vi till Salt life och åt lite och hör och häpna, jag tog en öl :O smakade inte gott men det gick ner. Vi satt och pratade och tittade ut över den fina utsikten av manliga servitörer :P Sedan gick vi ut och mötte upp Javier och gick till the Ritz. Idag var jag på mitt första Au pairmöte i Town centret. Sedan gick vi allihopa tillsammans till The cheesecake factory där jag åt en fettichini alfredo, mums fillobubs, sedan åkte vi hem igen. Mycket trevlig helg och vi kommer sova gott inatt ;)
 

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Hej allihopa!
Tänkte uppdatera er om situationen nu när det är officiellt här också. Nolan och Jenny var hos olika läkare hela torsdagen och fredagsmorgonen de kom slutligen fram till att de måste göra om operationen. Felet var att läkaren gav klartecken att han kunde börja spela  innan det var läkt så stor felbedömning där, inte bra för honom i ett land som USA :/ Så vi åkte hem igår för att Jack och Grace var bjudna på någon lagpoolfest eller något och Karen kom hit eftersom hon har rematchat med en ny familj och ska flytta :( så hon ska bo här under tiden allt blir klart. Igårkväll var vi ett helt gäng med bland annat 3 nya au pairer som gick ut och åt på ett ställe kallat Latitude 30 och efter det bowlade vi. Mycket trevlig kväll som avslutades med glass på McDonalds :)
 

Så det kan bli

Kategori: Allmänt

Igår var det en lugn dag vid poolen, vi åt grillat, badade och solade och Jack räddade en sköldpadda. Han sprang ut och hämtade den mitt i gatan så den inte skulle bli påkörd och flyttade den till skuggan och sköljde den med vatten. Den var sååå söt!
 
Idag tog jag sovmorgon eftersom jag var ledig och sedan åkte jag ett par timmar till poolområdet för att få lite sol. Sedan åkte jag till Kohl's för att kolla en grej och får då ett samtal från Jenny med dåliga nyheter. Testerna från Nolans läkarbesök visade att operationen som han gjorde mot sin nackskada förra året inte hade läkt ihop som de hoppats, därför blev det akut att åka till en specialist i Tampa för att kolla det där. Så det blev hem och packa och åka direkt iväg och nu är vi i morföräldrarnas hus, så imorgon får vi veta mer. Undra hur det blir då för mig om det blir jobb med en höggravid mamma, en nyopererad pappa som kommer vara sängliggandes och 4 barn :S woops, vi får svaren imorgon?!
 

What's up

Kategori: Allmänt

Två inlägg på en dag, vad har hänt med henne tänker ni :P varit fullt upp hela dagen. Jenny har åkt på något magvirus och varit sängliggandes hela dagen så det har varit fullt upp tills nu! Jag började med att skjutsa Grace till hennes kompis i Jerpen, hann precis hem innan det började spöregna och det hade varit jobbigt med nerfällt tak på bilen :P sedan har det varit bad i poolen mellan regnskurarna, filmmys med Toy story 3 och en sväng till sweet frog med Jack och Mary för lite Frozen yogurt. Hade liten paus så jag kunde åka på Dance fusion klassen och la Mary nu när jag kom hem så nu blir det lugnt och titta på Hitta Nemo på tv, love that movie!!!
 

Måndag

Kategori: Allmänt

Hej allihopa! 
Denna helgen har varit väldigt trivsam, i lördags började jag och Jenny med att gå en långpromenad med barnen och hunden i solens sken, vi matade ankorna och gick sedan hemåt igen. Sedan tog vi oss till the Avenues mall där vi strosade runt ett tag. Jag hittade lite reagrejer på H&M och sedan skiljdes vi åt för att jag skulle bli upphämtat av Emma. Vi åkte sedan vidare hem till Lina där det var hej då-fest för henne och Paulina som snart ska åka hem. Vi var där ett tag och sedan åkte vi vidare till Javiers hus och sedan blev det hem igen. Under söndagen gick jag och Emma runt på town centret och hade en underbart mysig dag! Vi åt lunch på the Cheesecake factory, hon köpte en Michael Kors plånbok och jag köpte mina första Rayban solglasögon så vi kunde inte vara mer nöjda när
 innan hon skjutsade hem mig. Mysigaste dagen på länge! När jag kom hem blev det lite städning innan Jenny åkte till flygplatsen för att hämta upp Nolan som e hemma på all star break till på torsdag. 
 
Hörs snart igen!
 
 

Helg

Kategori: Allmänt

Hej, fick klagomål här i veckan att jag är alltför dålig med att uppdatera inlägg, sorry ska försöka bli bättre ;) Sedan semestern i Altoona har det inte hänt speciellt mycket. Förra söndagen hämtade Emma och Raquel upp mig och sen åkte vi till St Augustine till en slags utepub med live-band som har öppet nu under sommaren mellan 15-19. Där mötte vi upp några andra au pairer testade på drinken swedish lemonade :) Efter stängning åkte vi och åt på Al's pizza och sen blev det hemfärd. Jag var på bio med Karen i måndags och tittade på White House Down, himlens vilken stressande film, mycket action! i torsdags hade jag, Karen och Emma filmkväll. Jag hade lagat potatisgratäng, biffar med beasås, efter det såg vi på identity thief och åt Ben & jerrys glass. I övrigt har det annars varit lugnt med lite poolhäng osv. Hörs snart igen!
 

4th of July!

Kategori: Allmänt

Eller independence day har firats idag. Alla familjer firar dagen olika men här var det en lugn morgon med frukost och TV-tittande. Efter det fick man ta sig till en av släktingarnas hus för poolbad i väntan på stora festen. Det är en stor familj med 71 kusiner i Jennys generation och en hel drös med ungar efter det :P I alla fall, runt 15-tiden tog vi oss dit för att mingla runt så jag fick träffa fler av släktingarna, det serverades dip och grönsaker med drinkar, öltunna, läsk och juice medan folket anlände. Senare bjöds det på middag i form av grillat, både kött och korv med pasta och potatissallad till, kändes nästan lite svenskt ;) Kort därefter runt 19-snåret tog vi oss hem eftersom Emma redan sov och Mary var helt slut. De somnade och vi tittade på 4th of July sändningen från New York på TV. Runt 21-tiden börjades det smällas raketer runt omkring och det har hållit på sedan dess runt om i området. 
 
Jag får nog säga att jag är nöjd med mitt första 4th of July firande, nu dags och sova, godnatt! :)
 

Grattis Cajsa!!!

Kategori: Allmänt

Grattis på födelsedagen världens bästa Cajsa!!! Hoppas du haft en fortsatt bra födelsedag! Va härligt och få prata med dig en sväng idag ;)
 
nu är pappa och Co. hemma och allt hade gått bra. Två veckor gick snabbt men nu blir det tillbaka till vardagen igen. Idag har det varit lugnt, lite promenader, snabbsväng på ett köpcentrum och nu blir det mat och bio.
 
Hörs snart igen!!!
 
 

Jobbigt avsked

Kategori: Allmänt

Hua va snabbt två veckor går, nu e pappa o Co. Påväg hem till Sverige efter ett tårfyllt avsked vid Orlandos flygplats, men oj va kul vi haft! Förra söndagen körde jag Jenny och de andra till flyget och sen körde pappa, katta, Elin, Oskar och jag till st augustine för lite sol och bad. Måndagen åkte vi tillbaka för att besöka outleten och gå på alligatorparken de har där, lite läskigt många får alligatorer på ett och samma ställe kan en annan tycka men coolt och ha varit där :) efter det fortsatte vi bilresan mot Orlando där vi bott hela veckan på ett nickelodeonhotell med egen stor pool och rutschkanor och olika karaktärer från olika serier springandes. Under onsdagen besökte vi Kennedy Space Center där de hade massa raketer, vi fick träffa en gammal raketpilot och testa och åka rymdfärja, häftig känsla och man va allt lite stolt när man såg svenska flaggan bland länderna som varit där ute och snurrat ;) På torsdagen var vi på Disney World vilket var lika häftigt denna gången som förra! Långdag med karuseller, karaktärer och mycket gående men väldigt roligt! Fredagen tog vi det lugnt med sol och bad vid poolen och på kvällen åt vi hotellets middagsbuff'e. Lördagen spenderades på Sea World vilket var en sjukt rolig känsla, jag fick klappa en delfin, vi såg shower med sjölejon, delfiner, späckhuggare och Eddie Van Halen ;) karusellåkning blev det med, sååå kul! Sista dagen blev det frukostbuff'e sol och bad och ett besök på Orlandos outlet med avslut på världens största Mc Donalds, lite annorlunda mot den vi har i Kalmar kan man säga ;) 
 
Jobbig morgon blev det med mycket tårar men va kul vi haft, bästa semestern och bland de bästa dagarna i mitt liv!!!
 
nu väntar nationaldagsfirande här i Altoona Pennsylvania, uppdaterar mer om det senare ;)
 
Tack igen världens bästa pappa och Co. För att ni tog er råd och tid och komma hit, betyder supermycket! Älskar er!!!
pussar och kramar