saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

Det blir en dag på stranden...

Kategori: Allmänt

Det var upp och hoppa som gällde imorse för Jenny hade hyrt en båt dagen till ära så vi åkte iväg till en av öarna här i närheten för en dag med sol och lek på stranden, mycket lyckat och lika mysigt som sist, båtturer är definitivt bättre än jag förväntat mig :)
En större del av min underbara värdfamilj, är lyckligt lottad som hamnade hos dem!!!

IKEA/weekendclass i Tampa

Kategori: Allmänt

Medan man är Au pair behöver man även läsa ett visst antal college credits för att visumet ska vara giltigt, därför begav Madeleine, Sofia och jag oss ner till Tampa under denna helgen för att slutföra våra poäng där. Innan kursen började vid 12:30 bestämde vi oss dock för att ta ett stopp vid IKEA i Tampa för lite lunch och chokladshopping :) vi provlåg näst intill alla sängar och provsatt ett stort antal av sofforna så vi kände oss precis som hemma :P framförallt när vi kom till matavdelningen och de hade Marabouchoklad där :O lycka!!! Under kursen handlade de första lektionerna lite om hur vi beskriver oss själva varav vi fick visa våra collage vi hade gjort, vi diskuterade hur man löser diskussioner på bästa sätt och avslutade med en sen middag bestående av friterad kyckling, potatissallad och vattenmelon. Lördagen började med en frågelek där man skulle gå runt och fråga ja eller nej frågor om vilken kändis man hade tejpad på pannan, jag lyckades inte lista ut min förrän lite fuskledtrådar från Sofia att det var Abraham Lincoln :P Sedan var det prat om kulturskillnader och krockar, volontärarbete som vi sedan även fick göra. För att ta oss till de olika ställena fick vi nöjet att åka i en typisk amerikansk gul skolbuss, gissa glädjen som alla hade när den kom inrullandes på parkeringen :P Vi var först på ett museum om Tampas gamla cigarrfabriker, sedan var vi på Cracker Country Museum för att hjälpa dom att städa utsidan av alla deras gamla hus(lagom kul i 30-35 graders värme och sopa väggar :P) Sist men inte minst åkte vi till Advocates for World Health som är en förening som samlar fullt användbara sjukhusverktyg och tillbehör från olika sjukhus i USA för att sedan skicka till andra ställen runt o i världen som behöver det. Kvällen avslutades med lite play doughlera (eller hur det stavas :P) där vi byggde olika volontärssituationer och sedan uppgiftsprat och vad vi kan göra för volontärjobb och sist men inte minst middag från Pizza Hut. Efter detta slutade min helg eftersom jag bara behövde 3 credits när jag förlängde 6 månader medan Madeleine och Sofia fick stanna kvar och fullfölja sina 6 credits för första året. Rolig helg med många svenskar konstigt nog :)

Epcot

Kategori: Allmänt

Har inte hunnit skriva förrän nu men vi avslutade 3-dagarsturen på Epcot så vi var där tidigt i hopp om att hitta Frozengrejer i Norgedelen (de har en parkdel som är uppbyggd i olika länder och Norge är en av dem). Men det var precis utplockat, endast några t-shirtar och böcker kvar så det var en besvikelse. Vi fick dock träffa Musse Pigg m.fl så Mary var överlycklig kan man säga. Det var dock väldigt varmt, ont om skugga och alla var trötta så blev bara en halvdag innan vi begav oss hem igen, men alla verkade väldigt nöjda, speciellt jag som fått chansen och se alla parkerna nu ;)

Magic Kingdom

Kategori: Allmänt

Dag 2 av 3 på Disney spenderades på Magic Kingdom. Vi var uppe med tuppen och iväg tidigt så första gången vi var där innan det öppnade så fick se öppningsparaden de har innan öppning. Sedan var det fullt ös för att hinna med allt innan långa köer, tyvärr bar kön för att träffa Ana och Elsa från Frozen lite väl lång, 300 min, 5 timmars kö så det blev det inte, får se om de dyker upp i Norge på epcot imorgon istället kanske. Som tur var fick vi träffa Tingeling istället och det gick nästan lika bra :)

Animal Kingdom

Kategori: Allmänt

Idag startade vi tidigt och åkte till Orlando för en 3-dagarstur på Disney. Idag var vi på Animal Kingdom vilket var första gången för mig. Roligt med djungelsafari, karuseller m.m. Vi bor även på deras parkhotell vilket innebär giraffer, zebror, antiloper och strutsar precis utanför fönstret! Jättecoolt med fortsättning imorgon.

Emmas födelsedagskalas

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft fullt upp med dekoration, tur till affären osv för att få allt klart till Emmas 4-årskalas. Hennes favoritserie är Sheriff Callie som visas på Disney Jr om en katt som är sheriff, hon älskar det och därför blev det temat med ponnyridning, getter och denna gången hade vi även en ko :) det var en drös med barn och föräldrar här som sprang runt och matade djur, red och lekte så det var väldigt lyckat denna gången också. Trötta barn som somnade tidigt inför Disney World imorgon ;)

Förra veckan

Kategori: Allmänt

Tänkte försöka uppdatera lite snabbt om vad som hänt senaste veckan eller veckorna kanske man ska säga. Förra veckan hade Emma provision gav sin klänning till dansavslutningen, sååå söt! Grace hade uppträdande av hennes skolmusikal som hon jobbat med hela terminen, de visade upp Annie och hon var jätteduktig trots våra vilda barn i publiken och jag fick se de sista tre scenerna utifrån fönstret medan jag försökte få Maggie att somna. Under fredagskvällen åkte jag till Sofia där vi lagade lyxmat i form av potatisgratäng och kött, Gud vad jag saknar svensk mat alltså, trodde jag aldrig när jag åkte hit att det skulle hända :P Sedan tittade vi på World War Z som var helt okej, tycker ju inte om när saker hoppar fram i filmer vilket hände ett par gånger där. Vi avslutade med delivery man som var väldigt bra! Under lördagen kom Madelaine dit också så gjorde vi skolarbete inför helgkursen vi ska på nästa helg och sedan åt vi Tacos!! Under denna veckan har vi badat målat och bakat för fullt i det fina vädret och nu blir det ner och förbereda inför Emmas kalas med Sheriff Callietema ;)

Målaronsdag

Kategori: Allmänt

Alla sätt är bra förutom de dåliga elr vad brukar man säga :)

Söndag

Kategori: Allmänt

Äntligen fick vi bra väder så hela söndagen spenderades på stranden, byggde sandslott, samlade snäckor och badade (premiärdoppet fr iår!)

Veckan

Kategori: Allmänt

Hej hallå dagboken, denna veckan har varit fartfylld, vi har varit i lekparken och lekt, vi gick på en promenad för att mata ankorna vid en av dammarna i området och när jag säger vi menar jag Emma och Mary och vagnen, Maggie i baby björnen på mig och Scout i koppel, mycket blickar och kommentarer från de vi mötte om att jag måste ha fullt upp hela dagarna :P när vi väl skulle möta ankorna va de inte intresserade av oss överhuvudtaget så istället simmade ett gäng med sköldpaddor upp till ytan och åt brödet istället och vi var lika fascinerade allihopa :) I torsdagskväll åkte Jemny, jag och småtjejerna ner till Sarasota igen för att hälsa på Nolan och denna gången fick jag ett eget rum med gigantisk säng, TV och stort badrum, lyx! Vi har däremot haft otur med vädret under helgen så inga besök på stranden, istället var vi och såg filmen Rio 2 igår och idag besökte vi Shark Con i Tampa där de hade djur, föreläsningar och info om hur man kan hjälpa hajar och andra djur, de hade även en sjöjungfru till Emmas och Marys lycka ;) Jag avslutade kvällen med en Ben & Jerrysglass nere vid St. Armands circle där jag även upptäckte en skandinavisk butik med självaste drottningen som representerade Sverige i skyltfönstret :)