saraidatorstensson.blogg.se

Jag är en tjej från Sverige som berättar om mitt liv som Au Pair i Florida, USA

Sista familjeresan

Kategori: Allmänt

Det skulle ju egentligen Pennsylvaniaresan vara men blev ändrade planer som det gärna blir i sporternas värld :) Därför styrde jag Jeepen men Grace och Jack ner till Jennys föräldrar i Clearwater för ett par dagar där. Vi fördrev dagarna med lite strosande på köpcentrumen i närheten (och en sista måltid på cheesecake factory), vi såg Maleficent på bio och Emma älskade den så mycket att hon ville också ha horn och vara henne på Halloween senare iår :P vi besökte Clearwaters akvarium där vi fick träffa delfinen Winter som inte har en hel fena bak men kan simma ändå (filmen Dolphin Tale är baserat på henne). Där fanns även en massa andra fina djur som alla på något vis skadats och behöver mer hjälp och tillsyn. Vi hyrde även en båt och tog oss ut till Honeymoon Island och solade och badade för fulla muggar. Vi fick även se 12-15 delfiner som hoppade och simmade runt i närheten av båten och stranden och säkert 5 sjöstjärnor i vattnet. Sista dagen innan hemfärd tillägnades på roller skatehallen som finns ca 20 min från Jennys föräldrars hus. Va typ precis som i filmer med en rink, musik och blinkande lampor. Jag som inte kan åka rullskridskor för fem öre kände mig verkligen som Bambi på hal is. Tyckte även det var väldigt märkligt att det inte hyrdes ut hjälmar till barnen som åkte men de är av någon dum anledning inte så noga med det där med hjälm i detta landet men en häftig upplevelse att göra innan hemfärden till Sverige igen :) Förresten är jag tvungen att säga välkommen till Matilda som är den nya au pairen som kommit till min värdfamilj. Hon kastades verkligen in i flängandet med endast en natt hemma innan första resan. Hon kommer verkligen få det helt fantastiskt med denna underbara familj!!!

Sista Au Pairmötet

Kategori: Allmänt

Varje månad anordnar au pairansvarige ett möte för alla oss au pairer att träffas, prata och göra någon rolig aktivitet. Eftersom jag åker hem nu i juli så blev därför mötet för två veckor sedan mitt sista. Vi var hos en av au pairernas värdmammas hus för ett poolparty. Man fick ta med sig något matbidrag som ett knytkalas och jag kom med mormors äppelkaka och frukt. De hade världens sötaste hund som gick runt och flörtade till sig kelstunder från alla :) Sima hade även med sig en jättegod tjeckisk chokladpudding och lagom till efterrätten kom tyskarna in glada över vinsten i fotbollen. Trevlig kväll med god mat!!

Pennsylvania

Kategori: Allmänt

Förra veckan gjorde jag min sista resa tillsammans med familjen. Vi åkte till Altoona för att hälsa på Jennys släktingar där och bo i hennes mammas barndomshus. Första kvällen blev vi bjudna ner till Jennys kusin för en grillkväll med familjen där. Runt den här tidpunkten i Baseballvärlden är det även möjligt till byten till andra lag om intresse finns m.m. och iår jobbade Orioles för att byta Nolan och han har ingen sägen om det utan får helt enkelt ta det lag som bestäms. Eftersom han inte visste vad som skulle hända bestämde de därför att vi skulle åka hem till hans föräldrar i Greenville under måndagen så att han skulle få möjlighet och träffa dem medan vi ändå va i PA. Där stannade vi till torsdagen och badade, jag fick se Amish människor jobba ute på åkrarna med sina hästar och umgicks med hela deras familj som alla var influgna över helgens firande. Nolans syster är modell i NY och har även börjat ta sig in i skådespelarvärlden så hon hade fått intresse om en roll i OITNB och skulle därför spela in en audition och skicka till agenterna och behövde därför någon som läste motspelarens repliker bakom kameran och jag fick äran :D så häftigt att få göra det för det lär aldrig hända igen :P På torsdagseftermiddagen åkte vi tillbaka till Jennys föräldrar och under fredagen blev det firades det 4th of July för fulla muggar hemma hos Jennys kusin igen med stort knytkalas och massor av familj och vänner som pratade, spelade Basket, gjorde lekar och badade i poolen. Strax innan 21-tiden gick vi hem för barnen var trötta så vi såg fyrverkerierna på TV:n och jag smög ut för att se dem i området också. De sista dagarna vi var där åkte vi till släktens stora hus som de har för större firanden som t ex Jenny och Nolans bröllopsfest som tillbringades där och matade hästarna som går utanför. Vi åkte till det lilla köpcentrumet som finns i området och gick på biofilmen Tammy. På måndagen packade vi ihop oss och förberedde inför den långa resan hem. Mysigt avslut på sista resan med familjen.